Sárközy Zsuzsó Shererah

Sárközy Zsuzsó Shererah 17 éve hastáncol, showhastánc és törzsi fúziós ágakat képvisel, a két ág mint a Nap és a Hold együtt fejezik ki természetét. Tanít, zsűrizik és rendszeresen fellép itthon és külföldön is. Egyedi stílusa elbűvölő, nőies és dinamikus. Mindene a tánc, és nemzetközileg elismert táncos. A Shererah Bellydance Tánciskola vezetője 2011 óta, és az OrienTrio profi formáció tagja. Tanítványai a hastánc mellett a tánc szeretetét és női erőt is tanulnak tőle, ezzel sugárzó kis csapatot alkotva!

Benkó-Fóthy Annamária

2010-ben vettem részt életem első hastánc óráján. Azonnal elvarázsoltak az egzotikus dallamok és az a tudatosság, amellyel a táncosok a testüket mozgatták. A rövidnek mondható Klasszikus Hastánc időszakomat követően viszonylag hamar találtam rá Rachel Brice majd a The Indigo tagjainak munkasságára. Különösen erős hatást gyakorolt rám ez a stílus a maga időtlenségbe nyúló mozgásával s az ősi kultúrákat idéző esztétikai miliőjével. Kezdetekben a hazai lehetőségeket kihasználva tanultam Virág Judittól majd hosszabb ideig Téglás Krisztinától. Később a Rachel Brice által létrehozott online felületen keresztül bővítettem tudásomat. Igyekeztem résztvenni minél több hazai és külföldi hastáncos workshopon, valamint folyamatosan ismerkedtem egyéb táncstílusokkal is.A tánc és mozgás iránti szeretetem vezetett el végül a Jóga útjára, ahol is néhány éves gyakorlást követően Yin majd Klasszikus Hatha Jóga Oktatói képesítést szereztem.
2019-ben aztán egyik álmom vált valóra, amikor is Amerikába utaztam, hogy résztvegyek Rachel Brice 8 Elements képzésén ahol is a Phase I. (Initiation) és a Phase II. (Cultivation) szintet teljesítettem. Ezzel elsőként képviselve az ország táncosait ezen a képzésen. Az ott megszerzett termérdek tudást és attitűdöt igyekszem beépíteni az önálló gyakorlásomba és tanításomba egyaránt.
A tánc iránti szeretetem hajt, hogy mindig új kihívások elé állítsam magam – hiszen tanárként és elkötelezett táncosként is lételemem a fejlődés. Jelenleg April Rose Dance Cohesion képzése segítségével keresem az új megvilágításokat, módszereket.

Franczia Dániel

Drámapedagógus-színész-tanárként kezdtem a pályám, végül zenész-hivatásos „doboltató”-mentálhigiénés segítő szakember lettem. Az ember változik. A változás alkímiája számomra az egyik legnagyobb misztérium.

Gyerekkorom óta zenélek, klasszikus ütőhangszereken kezdtem, majd a 2000-es években fordultam a közel-keleti és balkáni hangszerek és zenék felé, s több mint tíz éve oktatom ezek játéktechnikáit. A kedvenceim a serlegdobok; darbuka, doholla. Ebben érzem magam igazán otthon, miközben szeretnék még sokat tanulni.

Fontosnak tartom, hogy a közösségi zenélés örömét mindenki megtapasztalhassa, előképzettségtől és életkortól függetlenül. Különböző workhsopokon és örömzene- alkalmakon igyekszem népszerűsíteni a zenélést és ezen túl a közel-keleti ütőhangszeres játékot.

Három éve szervezem darbukás elvonulásaimat felnőttek számára, óriási hálát érzek aziránt, hogy azt tehetem, ami a szívemnek kedves, valamint azok iránt, akik bele mernek kóstolni ebbe az izgalmas világba.

Sárközy Zsuzsó „Shererahval” a Dream, Drum and Dance fellépéseken és videókban láthattok minket.

Szmolinka Eszter „Mahasti” által elindított hastáncoktatói mentorprogramban két éve, két évfolyamon érzelemkifejező workshopot, Illetve a Tawoos Dance Schoolban Tóth Fruzsi meghívására ATS táncosoknak tréningeket tartok, ilyenek például a „Bíbelődő” ujjcines, az alternatív mozgástréninges, és a darbukás alkalmaink. Tanítványaimmal, örömmel veszünk részt Fruzsiék törzsi hastánc hétvégéiken így téve élőzenéssé a workshopokat.

Kertész Gigi

Kertész Gigi vagyok. A tánc különböző formáit gyermekkorom óta lenyűgözve csodáltam és mindig is szerettem volna magam is átélni. A rendszeres mozgás 6 éves koromban vált életem szerves részévé, művészeti iskolás diákként emelt óraszámban tanultam néptáncot és képzőművészetet. A “titokzatos Kelet” és az ókori Egyiptom iránti rajongás ugyancsak kisgyermek éveimből fakad, ekkor született meg az elhatározás, hogy régész leszek, ami jelenlegi hivatásom. E két szenvedély egyenes utat jelentett az orientális tánc felé. Alig töltöttem be a 15-öt, amikor több éves álmodozás után végre lehetőségem nyílt csatlakozni a nem sokkal korábban alakult Miskolci Hastánc Club Egyesülethez, hamarosan pedig szerelembe estem a Tribal Fusion stílussal. 4 évvel később egyetemi tanulmányaim Pestre vittek, ekkor kapcsolódtam be Székely Maya és Virág Judit óráiba. 2007 és 2010 között egyaránt voltam a Ya Amar Dance Company és a Khamsa Tribe társulatok táncosa.

2009-ben kezdtem oktatni, akkor még baráti felkérésre, majd 2012-ben a Miskolci Egyetem öntevékeny művészeti csoportjaként megalapítottam a Talhakimt Tribe-ot. Később Balla Tünde Azizah szárnyai alatt lettem akkreditált orientális táncoktató.

Nemrégiben a profi táncosokból álló Hungarian Tribe formációval kezdtük meg közös munkánkat Balogh Andreával, Benkó-Fóthy Annamáriával és Ládonyi Borival karöltve.

Az elmúlt évek során több alkalommal volt lehetőségem táncszínházi műsorban színpadra állni, ami különösen kedves számomra. Rendszeres fellépője voltam a Diósgyőri vár rendezvényeinek és csoportommal külföldi show-k meghívott vendégeként is szerepeltünk.

A tánc számos más területén képeztem, próbáltam ki magam: utcai- és divattáncok,  balett és jazz alapok, néptánc, musical tánc, indiai Odissi, kortárs és modern irányzatok formálták mozgásvilágomat. Emellett számos sportágba is belekóstoltam: küzdősportok, lovaglás, jóga, pilates, saját testsúlyos és újabban edzőtermi edzések.

A folyamatos tanulás híveként a mai napig workshopokon, táborokban, tanfolyamokon, magánórákon képzem magam. Többek között olyan nemzetközileg elismert nevektől volt szerencsém személyesen tanulni, mint a tribal stílus úttörői: Mardi Love, Moria Chappel, Samantha Emanuel, vagy az európai élvonal képviselői: Manca Pavli, Violet Scrap, Lamia Barbara, Josefine Wandel, Eva Sampedro, Doriana Rossi és Polina Schandarina (a teljesség igénye nélkül). Tóth Fruzsina, Magyarország egyetlen FCBD® Sister Studioja segítségével a FatChance®Style-lal is lehetőségem nyílt ismerkedni. 

Hosszabb kihagyás után, a közelmúltban visszatértem a táncoktatásba. Óráimmal a miskolci B-dance mozgásstúdióban várom a mozogni vágyókat.

Tóth Fruzsina

Mindig fontos szerepet játszott eletemben a tánc. Kislány koromban kezdtem, táncolni, majd némi kihagyás és a mérnök diploma megszerzése után elkezdtem hastáncolni 2004-ben. 2013-ban kezdtem tanítani, majd egy évvel később letettem a tanári vizsgát az Egyesült Államokban. Azóta tanítottam külföldön es több országban is volt szerencsém színpadra lepni. 2017 óta szervezem a táncszínházi esteket (a pandemia sajnos közbeszólt), az első Trial Talisman Festivalt pedig 2019-ben sikerült igen nagy sikerrel összehozni. Sajnos a következő fesztivált mar törölni kellett a járvány miatt.

A tánciskolám szép lassan kezdett növekedni, így mar nem csak a Tawoos Tribal, a fellépő csoportom táncosaival buszkelkedem, hanem a Tawoos Dance School minden tanítványával.

A törzsi hastáncot a közösségépítő jellege miatt is szeretem, szeretek együtt dolgozni a tánctanárokkal és tanítványaikkal, illetve egy táncos eseményen ismerkedtem meg Franczia Danival, akivel mostanra mar tánctáborok és workshopok sorát dolgoztuk együtt. A közös munkák során nem csak a tanítványok, de mi is nagyon sokat tanulunk, ami azért nagyon jo, mert azt gondolom, a folyamatos tanulás egy tanár számára is kulcsfontosságú.